"Aivan tontin eteläisimpään päähän on suunniteltu keittiöpuutarha ja melko suurikokoinen kasvihuone. Tähän aikaan kartanoiden piti olla mahdollisimman omavaraisia, jotta ne pystyivät ruokkimaan niin oman väen kuin palkollisetkin. Myös eksoottisia kasveja kasvatettiin ja ne vaativat viileän talvehtimispaikan."

- Paul Olssonin puutarhasuunnitelmasta Hirvihaaran kartanolle 1918 -Hyötypuutarhat ovat olleet tärkeä osa suomalaisten kartanoiden ruokataloutta keskiajoilta lähtien. Hirvihaaran kartano haluaa jälleen tarjota asiakkailleen ruokaa läheltä, omasta maasta ja luonnonmukaisesti viljeltyä.Hyötypuutarhasta ja blogista vastaa luomupuutarhuri Suvi Lehtonen.sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Aamiainen kartanon puutarhassa

 Aamiainen Hirvihaaran kartanon puutarhassa odottaa viulistin kanssa ihanassa kesäaamussa hääparia.


Keittiöpäällikkö on valmiina paistamaan aamiaisvieraille munakasta ja vohveleita.
Tunnelma aamiaishetkessä joen rannassa kartanon puutarhassa on sadunhohtoinen.

Vihdoinkin saimme kauan kaivattua ruohosilppua kartanon keittiöpuutarhaan. Lehmuskujalla traktorin ratissa Nummisista Heinolan biodynaamiselta tilalta Niklas.

Blogin pitäjän jälkikasvu ohjaa traktorin kuormineen oikealle paikalle.


Tämä on kesäpoikien hommaa! Tuore ruohosilppu pääsi heti torjumaan rikkaruohoja, pidättämään kosteutta ja ravitsemaan kasvua kurpitsojen, kaalien ja valkosipulien juurille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti