"Aivan tontin eteläisimpään päähän on suunniteltu keittiöpuutarha ja melko suurikokoinen kasvihuone. Tähän aikaan kartanoiden piti olla mahdollisimman omavaraisia, jotta ne pystyivät ruokkimaan niin oman väen kuin palkollisetkin. Myös eksoottisia kasveja kasvatettiin ja ne vaativat viileän talvehtimispaikan."

- Paul Olssonin puutarhasuunnitelmasta Hirvihaaran kartanolle 1918 -



Hyötypuutarhat ovat olleet tärkeä osa suomalaisten kartanoiden ruokataloutta keskiajoilta lähtien. Hirvihaaran kartano haluaa jälleen tarjota asiakkailleen ruokaa läheltä, omasta maasta ja luonnonmukaisesti viljeltyä.







Hyötypuutarhasta ja blogista vastaa luomupuutarhuri Suvi Lehtonen.



keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Satoa keittiöön!

Ensimmäiset yrtit kerättiin tänä aamuna Hirvihaaran kartanon keittiöön. Keittiöpäällikkö Mikko Liikaluoma ja keittiövuoropäällikkö Jouni Lehtonen tutustuivat sekä tulevaan kasvuun ja tarjontaan että keräsivät mukaansa päivän menuihin sopivia yrttejä.

Luonnonmukaisesti kasvatettua salviaa päätyi tänään salviavoiksi uunissa paistetun broilerin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti