"Aivan tontin eteläisimpään päähän on suunniteltu keittiöpuutarha ja melko suurikokoinen kasvihuone. Tähän aikaan kartanoiden piti olla mahdollisimman omavaraisia, jotta ne pystyivät ruokkimaan niin oman väen kuin palkollisetkin. Myös eksoottisia kasveja kasvatettiin ja ne vaativat viileän talvehtimispaikan."

- Paul Olssonin puutarhasuunnitelmasta Hirvihaaran kartanolle 1918 -Hyötypuutarhat ovat olleet tärkeä osa suomalaisten kartanoiden ruokataloutta keskiajoilta lähtien. Hirvihaaran kartano haluaa jälleen tarjota asiakkailleen ruokaa läheltä, omasta maasta ja luonnonmukaisesti viljeltyä.Hyötypuutarhasta ja blogista vastaa luomupuutarhuri Suvi Lehtonen.tiistai 19. heinäkuuta 2011

Kypsää punaista

Auringon kypsyttämät tomaatit ja hehkuvan punaiset punajuuret palkitsevat puutarhurin! Raidallinen punajuuri Tondo di Chioggia antaa siis varhaista satoa ja tilalle kylvin vielä uuden erän...Talvikurpitsat saavat nyt aurinkoa ja ilmaa, kun lehtikasvustoa harvennettiin reilusti tilanpuutteenkin takia. Osa pienistä kurpitsan aluista olivat mustuneet ja mädäntyneet liian tiheässä kasvustossa.

1 kommentti:

  1. oitis huomenna harvennan minäkin kurpitsan kasvustoa, kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista