"Aivan tontin eteläisimpään päähän on suunniteltu keittiöpuutarha ja melko suurikokoinen kasvihuone. Tähän aikaan kartanoiden piti olla mahdollisimman omavaraisia, jotta ne pystyivät ruokkimaan niin oman väen kuin palkollisetkin. Myös eksoottisia kasveja kasvatettiin ja ne vaativat viileän talvehtimispaikan."

- Paul Olssonin puutarhasuunnitelmasta Hirvihaaran kartanolle 1918 -



Hyötypuutarhat ovat olleet tärkeä osa suomalaisten kartanoiden ruokataloutta keskiajoilta lähtien. Hirvihaaran kartano haluaa jälleen tarjota asiakkailleen ruokaa läheltä, omasta maasta ja luonnonmukaisesti viljeltyä.







Hyötypuutarhasta ja blogista vastaa luomupuutarhuri Suvi Lehtonen.



tiistai 9. elokuuta 2011

Kartanon ryytimaalle palstatilaa


Salaattifenkoli toimii kalan lisukkeena kertovat  keittiömestari Mikko Liikaluo

Saimme hienosti kartanon ryytimaalle palstatilaa paikallisesta lehdestä:
http://www.mantsalalehti.fi/artikkeli/64832-kartanon-keittiopuutarha-kukoistaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti