"Aivan tontin eteläisimpään päähän on suunniteltu keittiöpuutarha ja melko suurikokoinen kasvihuone. Tähän aikaan kartanoiden piti olla mahdollisimman omavaraisia, jotta ne pystyivät ruokkimaan niin oman väen kuin palkollisetkin. Myös eksoottisia kasveja kasvatettiin ja ne vaativat viileän talvehtimispaikan."

- Paul Olssonin puutarhasuunnitelmasta Hirvihaaran kartanolle 1918 -Hyötypuutarhat ovat olleet tärkeä osa suomalaisten kartanoiden ruokataloutta keskiajoilta lähtien. Hirvihaaran kartano haluaa jälleen tarjota asiakkailleen ruokaa läheltä, omasta maasta ja luonnonmukaisesti viljeltyä.Hyötypuutarhasta ja blogista vastaa luomupuutarhuri Suvi Lehtonen.keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Lumen alla vihertää


Ensimmäinen sato korjattiin tänään lumen alta! Vuonankaalia saavat kartanolla illan päivällisvieraat...


Mangoldikin lupailee jo kesää.


  • Kasvihuoneemme saa tällä viikolla lasit ja katon. Kasvulaatikoihin tulee pelkkää hiekkaa > hiekkaviljelyn etuja etenkin kasvihuoneessa on sen vedenläpäisykyky ja nopea lämpeneminen. Tuholaisetkaan eivät vaivaa hiekassa kasvavia ja kasvualustaa ei tarvitse joka vuosi vaihtaa!Kartanon vierestä tulevan paviljongin rakennustyömaalta löytyy arvokas matopankki kasvimaalaatikoihin.

1 kommentti:

  1. Ensimmäinen tutustuminen blogiisi.

    Tervetuloa vastavierailulle omaani :)

    http://viher-jakasityopiiperrysta.blogspot.com/

    VastaaPoista