"Aivan tontin eteläisimpään päähän on suunniteltu keittiöpuutarha ja melko suurikokoinen kasvihuone. Tähän aikaan kartanoiden piti olla mahdollisimman omavaraisia, jotta ne pystyivät ruokkimaan niin oman väen kuin palkollisetkin. Myös eksoottisia kasveja kasvatettiin ja ne vaativat viileän talvehtimispaikan."

- Paul Olssonin puutarhasuunnitelmasta Hirvihaaran kartanolle 1918 -Hyötypuutarhat ovat olleet tärkeä osa suomalaisten kartanoiden ruokataloutta keskiajoilta lähtien. Hirvihaaran kartano haluaa jälleen tarjota asiakkailleen ruokaa läheltä, omasta maasta ja luonnonmukaisesti viljeltyä.Hyötypuutarhasta ja blogista vastaa luomupuutarhuri Suvi Lehtonen.torstai 22. marraskuuta 2012

Myöhäissyksyn satoa uudessa paviljongissa


Jouluun kuukausi ja vielä nostetaan keittiöpuutarhastamme satoa! Palsternakat olivat venyneet yli 50 senttisiksi...Vuonankaalista riittää tuoretta vihreää vielä joulukuussakin..


Viimeiset purjot ja punajuuret nostettu! Maa-artisokka säilyy kasvihuoneen hiekassa ja lehtikaali antaa satoa pakkastenkin jälkeen.Uusi Paviljonki loisti isänpäivä-lounaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti