"Aivan tontin eteläisimpään päähän on suunniteltu keittiöpuutarha ja melko suurikokoinen kasvihuone. Tähän aikaan kartanoiden piti olla mahdollisimman omavaraisia, jotta ne pystyivät ruokkimaan niin oman väen kuin palkollisetkin. Myös eksoottisia kasveja kasvatettiin ja ne vaativat viileän talvehtimispaikan."

- Paul Olssonin puutarhasuunnitelmasta Hirvihaaran kartanolle 1918 -



Hyötypuutarhat ovat olleet tärkeä osa suomalaisten kartanoiden ruokataloutta keskiajoilta lähtien. Hirvihaaran kartano haluaa jälleen tarjota asiakkailleen ruokaa läheltä, omasta maasta ja luonnonmukaisesti viljeltyä.







Hyötypuutarhasta ja blogista vastaa luomupuutarhuri Suvi Lehtonen.



keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Vuoden 2012 satoa


Hyvän olon uutta vuotta 2013!








































2 kommenttia:

  1. Menestyksellistä Uutta Vuotta sinne Hirvihaaraan!
    Nuo barlotti-pavut näyttävät hurmavilta. Ovatko ne italialaisia? Miten käytät niitä?
    Mitä Kamulle kuuluu? Onko jo kasvanut isoksi?

    VastaaPoista
  2. Kiitos Irene!
    Borlotti eli Pintopapu on italialaista alkuperää ja sen kermainen rakenne sopii erittäin hyvin keittoihin.
    Puutarhakoiramme Kamu on vauhdikas juniori ja lapinkoiran tavoin rakastaa lunta :)

    VastaaPoista