"Aivan tontin eteläisimpään päähän on suunniteltu keittiöpuutarha ja melko suurikokoinen kasvihuone. Tähän aikaan kartanoiden piti olla mahdollisimman omavaraisia, jotta ne pystyivät ruokkimaan niin oman väen kuin palkollisetkin. Myös eksoottisia kasveja kasvatettiin ja ne vaativat viileän talvehtimispaikan."

- Paul Olssonin puutarhasuunnitelmasta Hirvihaaran kartanolle 1918 -



Hyötypuutarhat ovat olleet tärkeä osa suomalaisten kartanoiden ruokataloutta keskiajoilta lähtien. Hirvihaaran kartano haluaa jälleen tarjota asiakkailleen ruokaa läheltä, omasta maasta ja luonnonmukaisesti viljeltyä.







Hyötypuutarhasta ja blogista vastaa luomupuutarhuri Suvi Lehtonen.



keskiviikko 7. elokuuta 2013

Elokuun menu

 Keittiöpuutarha suo nyt antimiaan lautaselle ja kartanon kahvipöytään:



Sesampaahdettua kurkkua, grillattua kesäkurpitsaa, timjamimarinoituja kirsikkatomaatteja ja kasvispate.




Savuporokuorrutteiset possunselykset, herkkusienikastike, paistettuja varhaisperunoita ja Karjalan mintulla maustettuja papuja.



Mustaherukkahyydyke




Lounaan jälkeen voi juoda sitten päiväkahvit ja maistella kartanon kahvipöydän herkkuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti