"Aivan tontin eteläisimpään päähän on suunniteltu keittiöpuutarha ja melko suurikokoinen kasvihuone. Tähän aikaan kartanoiden piti olla mahdollisimman omavaraisia, jotta ne pystyivät ruokkimaan niin oman väen kuin palkollisetkin. Myös eksoottisia kasveja kasvatettiin ja ne vaativat viileän talvehtimispaikan."

- Paul Olssonin puutarhasuunnitelmasta Hirvihaaran kartanolle 1918 -



Hyötypuutarhat ovat olleet tärkeä osa suomalaisten kartanoiden ruokataloutta keskiajoilta lähtien. Hirvihaaran kartano haluaa jälleen tarjota asiakkailleen ruokaa läheltä, omasta maasta ja luonnonmukaisesti viljeltyä.







Hyötypuutarhasta ja blogista vastaa luomupuutarhuri Suvi Lehtonen.



tiistai 26. marraskuuta 2013

Aito Lähiruoka-menu

Hirvihaaran kartanon Lähiruokamenu


Varaa hetki kiireettömään herkutteluun! http://www.nexthotels.fi/kartanomme/hirvihaara/

Maa-artisokkakeittoa, paahdettuja kurpitsansiemeniä ja Malmgårdin luomu-rypsiöljyä

Aprikooseilla ja omenilla täytettyä porsaan kylkirullaa, Sör Eino-siiderikastiketta, lanttuvanukasta ja hunajapaahdettuja juureksia

tai

Päivän kalaa sopivin lisäkkein

Kanelilla maustettu ternimaitobrûlèe ja sokerihuurrettuja Mäntsälän tyrnimarjoja


Maa-artisokan tuottaa Hirvihaaran Kartanon Luomu-puutarha, porsaanlihan Maatilaliha Meronen Orimattilasta, kotimaisen Sör Eino-siiderin Kaskein Marja, hunaja on kerätty kartanon omasta mehiläispesästä, ternimaidon tuottaa Kaisaniemen tila Mäntsälästä sekä tyrnimarjat Asko Niinivirta Mäntsälästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti