"Aivan tontin eteläisimpään päähän on suunniteltu keittiöpuutarha ja melko suurikokoinen kasvihuone. Tähän aikaan kartanoiden piti olla mahdollisimman omavaraisia, jotta ne pystyivät ruokkimaan niin oman väen kuin palkollisetkin. Myös eksoottisia kasveja kasvatettiin ja ne vaativat viileän talvehtimispaikan."

- Paul Olssonin puutarhasuunnitelmasta Hirvihaaran kartanolle 1918 -Hyötypuutarhat ovat olleet tärkeä osa suomalaisten kartanoiden ruokataloutta keskiajoilta lähtien. Hirvihaaran kartano haluaa jälleen tarjota asiakkailleen ruokaa läheltä, omasta maasta ja luonnonmukaisesti viljeltyä.Hyötypuutarhasta ja blogista vastaa luomupuutarhuri Suvi Lehtonen.sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Taimia


Kasvihuone täyttyy nopeasti itävistä yrteistä, tomaateista ja latva-artisokasta. Kohta on jo aika kylvää kaalit ja kurpitsat.

Luonnonmukaisesti kasvatettuja taimiahan saa myös ostaa Hirvihaaran kartanon keittiöpuutarhan kevätavajaisissa 18.5. Silloin vietetään myös kartanon avoimien ovien päivää ja on mahdollisuus nauttia kartanon kuuluisasta kahvipöydästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti