"Aivan tontin eteläisimpään päähän on suunniteltu keittiöpuutarha ja melko suurikokoinen kasvihuone. Tähän aikaan kartanoiden piti olla mahdollisimman omavaraisia, jotta ne pystyivät ruokkimaan niin oman väen kuin palkollisetkin. Myös eksoottisia kasveja kasvatettiin ja ne vaativat viileän talvehtimispaikan."

- Paul Olssonin puutarhasuunnitelmasta Hirvihaaran kartanolle 1918 -



Hyötypuutarhat ovat olleet tärkeä osa suomalaisten kartanoiden ruokataloutta keskiajoilta lähtien. Hirvihaaran kartano haluaa jälleen tarjota asiakkailleen ruokaa läheltä, omasta maasta ja luonnonmukaisesti viljeltyä.







Hyötypuutarhasta ja blogista vastaa luomupuutarhuri Suvi Lehtonen.



tiistai 26. elokuuta 2014

Värikäs elokuu



Nauriit, keltajuuret, raitajuuret ja kyssäkaalit...


Kyssäkaali Azur Star matkalla keittiöön.


Salkopapu Blauhilde ja vahapapu Borlotto lingua di fuoco.


Maailman vanhimpiin kuuluva viljelykasvi härkäpapu.


Vielä riittää raparperiä raikkaaseen minttujuomaan ja piirakoihinkin.


Tuoksuvat kääpiösamettikukat tuovat syksyn värit kartanon kahvipöytään. Tomaattien aurinkoinen makeus on ainutlaatuista...

1 kommentti:

  1. Voi miten herkullisen näköisiä ja värisiä kuvia!

    VastaaPoista