"Aivan tontin eteläisimpään päähän on suunniteltu keittiöpuutarha ja melko suurikokoinen kasvihuone. Tähän aikaan kartanoiden piti olla mahdollisimman omavaraisia, jotta ne pystyivät ruokkimaan niin oman väen kuin palkollisetkin. Myös eksoottisia kasveja kasvatettiin ja ne vaativat viileän talvehtimispaikan."

- Paul Olssonin puutarhasuunnitelmasta Hirvihaaran kartanolle 1918 -Hyötypuutarhat ovat olleet tärkeä osa suomalaisten kartanoiden ruokataloutta keskiajoilta lähtien. Hirvihaaran kartano haluaa jälleen tarjota asiakkailleen ruokaa läheltä, omasta maasta ja luonnonmukaisesti viljeltyä.Hyötypuutarhasta ja blogista vastaa luomupuutarhuri Suvi Lehtonen.maanantai 8. kesäkuuta 2015

Keittiöpuutarhassa uutta kasvua


Kartanon keittiöpuutarhassa istutetaan taimia ja tehdään kylvöjä kesän vihdoinkin lämmetessä.


Uusi keittiöpuutarhamme marja - ja hedelmätarha on valmis. EasyBed kohopenkkeihin on istutettu marjapensaita, omenapuita, mansikoita, mustikoita ja kesäkukkia.


Kesän halutuimmat yrtit ovat minttuja; mansikka- suklaa - appelsiini- ja inkiväärimintuilla voi koristella jälkiruoat, juomat ja hauduttaa tuoksuvia yrttitee-sekoituksia.


Viileät alkukesän päivät kasvattivat runsaan salaattisadon jo toukokuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti