"Aivan tontin eteläisimpään päähän on suunniteltu keittiöpuutarha ja melko suurikokoinen kasvihuone. Tähän aikaan kartanoiden piti olla mahdollisimman omavaraisia, jotta ne pystyivät ruokkimaan niin oman väen kuin palkollisetkin. Myös eksoottisia kasveja kasvatettiin ja ne vaativat viileän talvehtimispaikan."

- Paul Olssonin puutarhasuunnitelmasta Hirvihaaran kartanolle 1918 -Hyötypuutarhat ovat olleet tärkeä osa suomalaisten kartanoiden ruokataloutta keskiajoilta lähtien. Hirvihaaran kartano haluaa jälleen tarjota asiakkailleen ruokaa läheltä, omasta maasta ja luonnonmukaisesti viljeltyä.Hyötypuutarhasta ja blogista vastaa luomupuutarhuri Suvi Lehtonen.maanantai 26. syyskuuta 2011

Satojuhlaa

Hirvihaaran kartanon johtaja Sari Repo juhlii yhdessä henkilökuntansa kanssa sadonkorjuujuhlaa keittiöpuutarhassamme! Oranssia hehkua syyspäivään kerättiin talvikurpitsa-laatikosta. Mukana juhlimassa pääpuutarhuri ja saunamajuri Ensio Stenman (oik), kokki Turo Granqvist, keittiömestari Mikko Liikaluoma, myyntineuvottelija Minna Nakari ja luomupuutarhuri Suvi Lehtonen (vas).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti