"Aivan tontin eteläisimpään päähän on suunniteltu keittiöpuutarha ja melko suurikokoinen kasvihuone. Tähän aikaan kartanoiden piti olla mahdollisimman omavaraisia, jotta ne pystyivät ruokkimaan niin oman väen kuin palkollisetkin. Myös eksoottisia kasveja kasvatettiin ja ne vaativat viileän talvehtimispaikan."

- Paul Olssonin puutarhasuunnitelmasta Hirvihaaran kartanolle 1918 -Hyötypuutarhat ovat olleet tärkeä osa suomalaisten kartanoiden ruokataloutta keskiajoilta lähtien. Hirvihaaran kartano haluaa jälleen tarjota asiakkailleen ruokaa läheltä, omasta maasta ja luonnonmukaisesti viljeltyä.Hyötypuutarhasta ja blogista vastaa luomupuutarhuri Suvi Lehtonen.lauantai 19. heinäkuuta 2014

Heinähelteillä


Heinäkuun vihreää kartanon keittiöpuutarhassa. Vaihteleva kasvukausi on lopultakin tasaantunut heinähelteiksi ja kohta käännytään kohti syyskylvöjä.


Puutarhurin pinkit ovat olleet ahkerassa käytössä.


Persiljamattoa.

Kasvihuoneen ikkunoita koristavat perinteiset 'pelakuut'.


Kasvihuonekurkkukin päätti lopulta kasvaa.


Vahva pensaaksi kasvava basilika 'Magic Mountain' viihtyy kasvihuoneessa.


Purppura nauris 'Purple Top Milan'


Reikämuovista rakennettu yksinkertainen tunneli laatikon päällä on tuottanut suunnattomasti sen kosteudessa viihtyviä salaatteja, lehtipersiljaa ja basilikaa.

1 kommentti:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như địa chỉ bán máy đưa võng ở đâu uy tín.

    VastaaPoista