"Aivan tontin eteläisimpään päähän on suunniteltu keittiöpuutarha ja melko suurikokoinen kasvihuone. Tähän aikaan kartanoiden piti olla mahdollisimman omavaraisia, jotta ne pystyivät ruokkimaan niin oman väen kuin palkollisetkin. Myös eksoottisia kasveja kasvatettiin ja ne vaativat viileän talvehtimispaikan."

- Paul Olssonin puutarhasuunnitelmasta Hirvihaaran kartanolle 1918 -Hyötypuutarhat ovat olleet tärkeä osa suomalaisten kartanoiden ruokataloutta keskiajoilta lähtien. Hirvihaaran kartano haluaa jälleen tarjota asiakkailleen ruokaa läheltä, omasta maasta ja luonnonmukaisesti viljeltyä.Hyötypuutarhasta ja blogista vastaa luomupuutarhuri Suvi Lehtonen.perjantai 6. maaliskuuta 2015

Lavatarhurin julkistamistilaisuus


Hirvihaaran kartanon keittiöpuutarhassa kuvattu uusi puutarhakirja Lavatarhuri sai innostuneen vastaanoton julkistamistilaisuudessa kartanon lasipaviljongissa 5.3.2015.

Kesäkurpitsaa kallioiselta mökkipihalta, papuja parvekkeelta tai keittiön kupeesta - lavassa onnistut!Kirjailijat Heidi Haapalahti, puutarhakirjoittamiseen erikoistunut vapaa toimittaja ja kirjailija. Suvi Lehtonen - kartanon luomupuutarhuri ja Teija Tuisku, puutarhavalokuvaaja ja - toimittaja sekä puutarhuri.


Kartanon lasipaviljonki tarjosi ikimuistoisen keväisen iltapäivän sekä vieraille että kirjailijoille.
Kartanon naapurista Ulla Linjama-Lehtinen ja Eero Lehtinen esittivät koskettavan Maailma on kaunis - kappaleen. Keittiön loihtimat yrtti-fetajuusto cupcakesit.


Vielä hetki ja kohta taas vihertää!


Puutarhuri kiittää upeasta kirja-projektista etenkin kartanon henkilökuntaa, joiden usko ei ole koskaan horjunut oman maan voimaan ja aitoon lähiruokaan!

2 kommenttia:

  1. Vautsi ja onnea upeasta uurastuksesta ja saavutuksesta =) Ei muuta kuin lavoja suunnittelemaan ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jori! Tervetuloa lavatarhuriksi :)

    VastaaPoista